Nokia võidab odavtelefonidega aega juurde

Mobiiltelefonide tootja Nokia, mis põletab raha, et oma nutitelefoniäri elustada, võidab kiiresti kasvavatel turgudel aega juurde odavamate tavatelefonidega.

Arenevatel turgudel, nagu Hiina ja India, tõusis Nokia tavatelefonide turuosa eelmises kvartalis 35 protsendini, mis on kahe aasta kõrgeim. Erinevalt nutitelefonide üksusest, on tavatelefonide müük kasumlik ning üksuse müük kasvab, kirjutas Bloomberg. 

Üle 70 miljoni müüdud odavtelefoni pakub leevendust Nokia tegevjuhi Stephen Elopile, kes üritab peatada tulu vähenemist ning elustada ettevõtet viiendast järjestikulisest kvartalikahjumist. Tavatelefonid võidavad ka esmakasutajaid, kes võivad jääda Nokia kasutajateks pikemaks ajaks ning osta tulevikus ka kalleimaid seadmeid.

„Nokia Asha mudelid müüvad üpris hästi ning see on ettevõttele hea uudis, kuna see annab neile rohkem aega oma nutitelefonide äri rajale tagasi saamiseks,” ütles Helsingis asuva Alfred Berg Asset Managementi varahaldur Teemu Perälä.

Nokia lisas juunis Asha tootevalikusse puutetundliku ekraaniga telefonid, et vastata nutitelefonide funktsioonide kasvavale nõudlusele. Nokia kõige odavama täispika puutetundliku ekraaniga telefoni Asha 305 jaemüügihind on 65 eurot, kiirema puutetundliku ekraani ja 1 gigahertsise protsessoriga telefon maksab 95 eurot.

Ettevõtte müüb keskmiselt tavatelefone 31 euroga ning nutitelefone 151 euroga.   

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara