22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP vähendab aastast väljavaadet

Hewlett-Packard Co. vähendas aastase kasumi ootust, kuna nõudlus personaalarvutite ja äritehnoloogia teenuste järele väheneb, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

HP teatas täna 8,85 miljardi suurusest kahjust, mis tekkis teenuseäri väärtuse mahakandmisel ning on enamuselt seotud Electronic Data Systems Corp. ostmisega.

Oktoobris lõppeva aasta kasumiks tuleb 4,05 kuni 4,07 dollarit aktsia kohta. See on mais väljastatud ootuste alumine ots, sel ajal oodati kasumiks 4,05 kuni 4,1 dollarit aktsia kohta. Kolmandas kvartalis oli kasum 1 dollarit aktsia kohta ja käive 29,7 miljardit dollarit, nagu ka analüütikud ennustasid.

HP tegevjuhi, Meg Whitmani käe all on suurim personaalarvutite tootja suurendanud investeeringuid teadus-ja arendustegevusele ning puhunud uut hingust sisse oma personaalarvutite, printerite ja äriteenuste gruppidele, et tulla välja konkurentsivõimelisemate toodetega.

HP müügikasv on seiskunud, kuna konkurendid, nagu Apple Inc. ja International Business Machines Corp. võtavad ettevõttelt kliente üle.

Whitman vähendab HP tööjõudu 27 000 inimese võrra kahe aasta jooksul ja plaanib investeerida aladele, mis hõlmavad turvalisust, pilvepõhist teenust ja andmeanalüüsi tarkvara.

HP aktsia hind on käesoleval aastal langenud 25%. Aktsia hind lõpetas USA kauplemispäeva -3,66%, 19,2 dollari peal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755