24. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodak müüb firma kõrgustesse lennutanud filmiäri

Eastman Kodak paneb müüki kunagi neil USA võimsamate firmade hulka tõusta aidanud filmiäri, mis on osa raskustes firma restruktureerimise ja saneerimise plaanist.

Kodak teatas neljapäeva õhtul, et müüb firma traditsioonilise filmiäri ja veel mitu haru, et teenida lisaraha ajal, kui ettevõtte patentide oksjon venib, kirjutab Wall Street Journal.

Lisaks filmiärile pannakse müüki digifotode ilmutamise kioskid ning firmadele mõeldud skännerite ja sellega seotud tarkvara äri. Müügis on ka teemaparkides külastajatest suveniirfotode tegemise äri.

Kodak plaanib müügid lõpule viia 2013. aasta esimeses pooles, mil loodab tulla saneerimisest välja, teatas firma tegevjuht Antonio Perez. Firma ise keskendub seejärel äriklientidele ja peamiselt printerite tootmisele.

"Me peame tegema karme valikuid enda tuleviku nimel ja see on üks neist," ütles Perez, kes keeldus spekuleerimast, palju firma võib müükidega teenida.

Firma paneb seega müüki äri, mis aitas tõusta 1930. aastal Dow Jonesi tööstuskeskmise indeksisse ja viis Kodaki 20. sajandi teisel poolel USA võimsamate firmade eliiti.

2004. aastal arvati Kodaki aktsia Dow Jonesi indeksist välja ning käesoleva aasta jaanuaris läks firma rahapuudusel saneerimisele.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755