30. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedi, SEB ja G4Si tegevus äratas konkurentsiameti

Leedu konkurentsiamet uurib suuremate pankade Swedbanki, SEB ja DNB ning turvafirma G4S sularaha laialiveo leppeid, kirjutab rahvusvaheline uudiskiri news2biz Lithuania.

Amet kahtlustab firmasid võimalikus konkurentsi rikkuvas kokkuleppes sularaha käitlemisel ning "cash-in-transit" teenuse osutamisel.  Ametnikud on eriti huvitatud pankade ja turvafirma lepingu punktidest, kus pangad lubavad kõik või suurema osa vastavast teenusest osta G4S-ilt.

Ükski ettevõte pole ametlikult juurdlust kommenteerinud. Kui mõni neist süüdi tunnistatakse, võib trahv küündida 10%ni käibest, mis nt DNB puhul tähendaks pea 10 mln eurost karistust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755