4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook kukkus rekordiliselt madalale

Facebook Inc.'i aktsia hind kukkus rekordiliselt madalale, kui Morgan Stanley vähendas ettevõtte hinnasihti, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Morgan Stanley tõi hinnasihi alandamise põhjuseks tekkinud mured, et Facebook näeb vaeva, et mobiiltelefonis sotsiaalvõrgustiku kasutajateni jõuaksid ka reklaamid. Facebooki aktsia hind kukkus USA kauplemispäeva pealelõunal 1,4%, 17,8 dollari peal, kuid käis korraks ära ka 17,55 dollari peal, mis on madalaim tase siiamaani, kus ettevõtte aktsia hind käinud on. 

Morgan Stanley analüütiku Scott Devitti sõnul, kasutab aina enam inimesi Facebooki nutitelefonide ja tahvelarvutite abil, kus on näha vähem reklaame. Facebooki kasutades tavaarvuti ekraanilt on võimalik näha ligikaudu 30 korda rohkem reklaame kasutaja kohta iga päev, kui mobiiltelefonis kasutataval saidil.

Devitt ennustab, et Facebooki aktsia hind tõuseb 32 dollari peale järgneva 12 kuu jooksul. Enne arvas Devitt, et aktsia hind jõuab sama ajaga 38 dollari peale.

Facebooki aktsia hind oli enne USA kauplemispäeva lõppu langenud 1,94%, 17,7 dollari peale.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755