5. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia esitles uusi Lumia nutitelefone, aktsia kukub

Nokia ja Microsoft esitlesid täna New Yorgis uusi Windows Phone 8 nutitelefone Lumia 920 ja Lumia 820, millel on juhtmevaba akulaadimise võimalus.

„See on uus ajastu nutitelefonide energiahaldamises,” ütles Nokia asepresident Jo Harlow, vahendas CNBC.

Harlow sõnas, et Nokia loob uusi suhteid erinevate ettevõtetega, et mobiiltelefonide kasutajad saaksid ise liikvel olles laadida telefone. Praeguseks on sõlmitud koostöö teiste hulgas ka selliste firmadega nagu Virgin Atlantic, The Coffee Bean & Tea Leaf. 

Uuel Nokia lipulaeval Lumia 920 on 4,5 tolline displei ning Nokia PureView tehnoloogia, mis võimaldab telefoni kaameral jäädvustada pilte väga kõrgetes megapikslites. Telefonil on 1,5Ghz Snapdragon S4 protsessor ja 2000 mAh aku. Odavam versioon Lumia 820 on samuti varustatud Navteq digikaartidega ning Snapdragon S4 protsessoriga. 

Nokia tegevjuht Stephen Elop ütles, et firma on stabiliseerinud enda mobiiltelefonide üksust viimastel kvartalitel ning uued telefonid on samm taastumise suunas.

Investorite esmareaktsioon Nokia aktsiale on müümine, kuna New Yorgi börsil on Soome mobiiltelefonide tootja aktsia kukkunud 15%.

Järgnevatel nädalatel teatab Nokia uute telefonide hinnapoliitika ja operaatorpartnerid.

Pildil Nokia Lumia 920

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755