6. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia kärbib vanemate Windows Phone telefonide hinda

Kahjumit teeniv Nokia langetas vanemate Windows Phone tarkvara kasutavate telefonide hinda - päev pärast uute Lumia telefonide esitlust, pälvides investorite pahameele.

Kahe allika sõnul langetas Nokia sel nädalal enda Lumia 800 Windows Phone telefoni hinda 15 protsenti ning tegi väiksemaid hinnaalandusi teistele Windowsi mudelitele, kirjutas Reuters.

Nokia aktsia jätkab ka täna langust. Helsingi börsil kukkus Nokia 8%, New Yorgi börsil on Nokia tänast kauplemispäeva alustanud 2 protsendilise langusega.

Nokia ise ei ole ametlikult kinnitanud hindade alandamist, kuid ütles, et sellised sammud on normaalne osa äritegevusest.

Analüütikute hinnangul jõuavad uued mudelid poelettidele kõige varem novembris ning uue Lumia 920 hind saab olema sarnane Apple’i järgmise põlvkonna iPhone’i hinnaga.

Peale Nokia uute telefonide esitlust, andsid Deutsche Bank ja Societe Generale mõlemad Nokia aktsiale müügisoovituse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755