10. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti algklassilaste IT-õpe avaldas muljet NYT kolumnistile

New York Timesi kolumnist Thomas Friedman kirjutab, et uudis Eesti algklasside programmeerimisõpetusest, pani teda mõtlema ühele USA ekspresidendi Bill Clintoni lausele.

"Tööta kõvasti ja järgi reegleid", ütles Clinton aastal 1992. Tollal tähendas see, et kui sa töötad kõvasti ja oled korralik inimene, toob see endaga kaasa parema elu nii sinu enda kui su laste jaoks. Kõik teavad seda lauset, kuid praeguseks on sellega üks probleem: see on aegunud, kirjutab Friedman.

Kolumnist märgib, et praegune tegelikkus on selline, et parema elu saamiseks tuleb veelgi kõvemini töötada, pidevalt harida ennast, elukestev õpe peab olema iseenesestmõistetav, uute oskuste omandamine ja arendamine pidev. Vajadus lihttööliste järele väheneb pidevalt, nõudlus oskustööliste järele aga kasvab. Rohkem kui kunagi varem tähendab elukestev õpe võimalust keskklassis püsimiseks.

Äripäev kirjutas möödunud reedeses juhtkirjas, kui tippspordis otsivaid tulevasi rekorditega ajalukku minejaid, väravalööjaid ning korvikütte talendikütid, siis Äripäev soovitab ettevõtjail nii tööjõupuuduse leevendamiseks kui ka andekate töötajate leidmiseks enda talendijahi korraldada. Eeskujuks siinkohal IT-ettevõtted.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755