Kongo: 8 aastat ja kahekordne IT-töötajate arv

Ituudised.ee küsitles IT-valdkonna juhte, kas eraldi uudisveebi on Eesti IT-valdkonnale vaja.

Net Group OÜ tegevjuht Priit Kongo: ”See on hea mõte, et sellise olulise valdkonna uudised lähevad eraldi teemaveebi. Eriti arvestades seda, et meie riigi eesmärk aastaks 2020 on kasvada 50 000 IT-valdkonna töötajaga riigiks. Tänase seisuga on Eestis 18 000 IT-valdkonna töötajat. Just sellist kontsentreeritud infokohta oligi vaja”.

Täna annab tööstussektor suurima panuse Eesti sisemajanduse kogutoodangusse (SKT). Tänavu aasta teises kvartalis oli tööstuse osakaal jooksevhindades SKT-sse 618 miljonit eurot, info ja side panus oli sellest ligi kolmandik ehk 198 miljonit eurot. IKT sektori otsustajad toonitavad aga ikka, et neil, kui nooremal vennal on kasvuruumi tööstussektorist kordades rohkem.  

 

 

 


 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara