Autor: Romet Kreek • 28. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Research In Motionilt tuli ootamatult väike kahjum

BlackBerry tootja Research In Motion raporteeris analüütikute oodatust väiksemast kvartalikahjumist. Aktsia reageeris positiivsele uudisele 25protsendise tõusuga, vahendab Bloomberg.

Majandusaasta, mis ei lange kokku kalendriaastaga, teise kvartali kahjumiks kujunes mõnede kuludeta 27 senti aktsia kohta. Analüütikud ootasid kompaniilt 47 senti kahjumit aktsia kohta.

Tulemused näitavad, et ettevõte suudab leida kundesid madalamate sissetulekutega Aasia ja Aafrika riikides, nagu India, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Indoneesia, isegi kui USAs kaotatakse kundesid Apple’ile ja Google’i Androidi tarkvaral põhinevatele telefonidele. Ettevõte suutis ka käia rahaga paremini ümber, kui mõned analüütikud olid prognoosinud. Raha ja investeeringud kasvasid eelnenud kvartali 2,2 miljardilt dollarilt 2,3 miljardile dollarile.

„Nad ei põletanud raha, mis rahustas investoreid,“ ütles Veritas Investment Researchi analüütik Neeraj Monga, kes soovitab aktsiat müüa. „Võibolla on neil võimalus tulla tagasi.“

Aktsia tõusis eile järelkauplemisel isegi 8,90 dollarile. New Yorgis sulgus aktsia 7,14 dollaril.

Kompanii müük vähenes 31 protsenti, 2,87 miljardile dollarile, kuid sellega ületati analüütikute oodatud 2,47miljardilist käibeprognoosi.

Ettevõte müüs 7,4 miljonit BlackBerry telefoni ja 130 000 PlayBook tahvelarvutit. Võrdluseks, Apple müüs oma uut iPhone’i ühe nädalvahetusega viis miljonit.

RIMi kliendibaas kasvas 78 miljonilt 80 miljonile.

RIMi puhaskahjum kahanes mulluselt 329 mln dollarilt 235 mln dollarile ehk 63 sendilt aktsia kohta 45 sendile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755