3. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP aktsia kukub, CEO ennustab kasumi langust

Hewlett-Packard Co. tegevjuht Meg Whitman ennustab 2013. fiskaalaasta kasumit, mis jääb varasematele ootustele alla ja teatas, et pööret ei tule ettevõtte tulemustes nii pea, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

HP aktsia hind reageeris uudise peale langusega, mis kukutas aktsia viimase 9 aasta madalaimale tasemele.

“Viimasel ajal pole HP finantstulemused head,” ütles Whitman tänasel analüütikutega peetud kohtumisel. “Põhiline suurim väljakutse HP-l on olnud mitme tegevjuhi vahetus,” lisas Whitman. Ta lisas, et ettevõtte õigele kursile saamine võtab kauem aega, kui tahetaks.

Whitman on alates 2005. aastast kuues HP tegevjuht. Ta üritab taastada maailma suurima personaalarvutite tootja müügikasvu, võttes sihtgrupiks ettevõtted, millele pakutakse uusi tahvelarvuteid ning tark-ja riistvara andmekeskustele.

2013. fiskaalaasta kasum saab olema 3,4 kuni 3,6 dollarit aktsia kohta. Analüütikute keskmine ennustus oli 4,16 dollarit aktsia kohta.

HP aktsia hind oli USA kauplemispäeva teises pooles langenud 9,8%, 15,45 dollari peale.

Autor: Teele Liblik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755