Autor: Juuli Laanemets • 5. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA: Ettevõtted saavad nüüd e-teenuste lepinguid sõlmida veebis

Alates 28. septembrist on äriklientidel võimalus sõlmida maksu- ja tolliameti e-teenuste kasutamislepinguid elektroonselt e-maksuametis/e-tollis. Seda võimalust on tänaseks kasutanud juba 120 äriühingut.

Lepingu saab sõlmida elektrooniliselt äriühingu ainuesindusõigusega juhatuse liige. Lepingu sõlmimiseks tuleb e-maksuametisse/e-tolli siseneda erakliendina ja valida menüüpunkti „Leping ja seaded“ alt „Esindusõiguse päring äriregistrisse“.

Seega ei pea uue ettevõtte loomisel või äriregistris esindusõigusliku isiku vahetumisel e-maksuameti/e-tolli lepingu sõlmimiseks enam ilmuma maksu- ja tolliameti teenindusbüroosse. Esindusõiguslik isik saab lepingu sõlmida ise otse internetis ja vajadusel volitada ka teisi isikuid ettevõtte eest toiminguid tegema (nt raamatupidajad).

Teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann ütles, et selle teenuse arendamiseks andis tõuke ettevõtete vajadus kiirema teenuse järele oma majandustegevuse sujuvaks korraldamiseks. „Nüüd töötab kogu protsess kliendi jaoks automaatselt ja enam ei pea lepingu sõlmimiseks teenindussaali külastama“, lisas Reitmann. „Maksuameti eesmärk on, et õiguskuulekas klient saaks oma maksukohustused täidetud nii ladusalt ja lihtsalt, kui võimalik. Teenused peavad olema tagatud pidevalt ja mugavalt, mida e-keskkond võimaldab.“

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755