Autor: Rainer Saad • 5. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungil rekordkasum

Samsung Electronics teenis kolmandas kvartalis rekordilise 5,6 miljardi euro suuruse kasumi, mis on peaaegu kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. Tulemuse tõid tugev televiisorite ja Galaxy nutitelefonide müük.

Samsungi selle aasta kasumiks ootavad analüütikud 28 triljonit Korea woni (19,2 miljardit eurot). Neljanda kvartali kasumit mõjutavad töötajatele makstavad tulemustasud ja Apple’ile 24. augustil kohtuotsusega väljamõistetud 1 miljard dollarit. Seda juhul, kui Samsung ei kaeba otsust edasi.  

„Neljanda kvartali kasumit survestavad ühekordsed kulud: tulemustasud ja Apple’i kohtuprotsessiga seotud 1 miljardi dollariline õiguskulu,” ütles NH Investment & Securities’i analüütik Lee Sun-tae.

Samsungi mobiiltelefonide üksuse kasum võrreldes eelmise aastaga kahekordistus ja moodustas kaks kolmandikku grupi kogukasumist.

Täna langes Samsungi aktsia 0,5 protsenti. Samsung on peale USA patendikaotust tõusnud rohkem kui 7 protsenti, Apple aktsia on tõusnud alla 1 protsendi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755