Autor: Rainer Saad • 8. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Foxconni tehases peatati taas iPhone'ide tootmine

Hiina Foxconn Technology Group, mis paneb kokku iPhone'isid, oli teist korda sunnitud tootmise peatama, kirjutas Bloomberg.

Seekordse intsidendi põhjuseks on töötajate sõnul Apple'i keerulised kvaliteedinõuded, mis tekitasid vähekogenud töötajates meelehärmi.

Foxconni Zhengzhou tehases peatasid 5. oktoobril töö kaks vahetust, kuna töötajad muutusid vihaseks, üritades vältida iPhone 5 ümbrise kriimustada saamist. Vaidlus leidis aset tehase tootmise- ja kvaliteedimeeskonnaga ning tehasest lahkus 3000-4000 inimest.

Mõned kvaliteedikontrolli töötajad ütlesid Financial Timesile, et töötajad olevat neid ähvardanud. Mõned töötajad väidavad, et kvaliteedikontroller olevat töötajaid peksnud.

Viimase kolme aasta jooksul on halbade töötingimuste tõttu Foxconni tehases aset leidnud enesetappe, rahutusi ning streike.

Eelmine kuu leidis Foxconni Hiina Taiyuani tehases aset massikaklus, milles osales 2000 töötajat, kellest 40 sattus haiglasse.

Foxconnil on Hiinas üle miljoni töötaja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755