9. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma võitis 100 000 eurot

Nutitelefonilt ekraanidele andmete kuvamise rakendust välja töötav Eesti idufirma Pult võitis idufirmade võistlusel Q Prize 100 000 eurot.

Pult võitis tänavu jaanuaris ka idufirmade ühe olulisema võistluse Seedcamp Londonis, millega kaasnes auhinnareis Ameerikasse. 

Pult võimaldab nutitelefoni abil kuvada nn pilves paiknevaid andmeid – näiteks muusikat, filme, pilte –  kiiresti ja lihtsalt ükskõik millisele ekraanile. Teenuse loojateks on muuhulgas Andrus Raudsalu ja Veiko Jääger. Tiimi kuuluvad veel Tarko Tikan ja Reformierakonna trükiste kirjastamisega kuulsaks saanud Remo Tiigirand.

Q Prize on investeerimisfirma Qualcomm Venture võistlus. Tänavu korraldab ettevõte võistlused kaheksas regioonis – Brasiilias, Hiinas, Indias, Iisraelis, Põhja-Ameerikas, Lõuna-Koreas, Lääne- ja Ida-Euroopas. Regioonivõistluse võit, millega kaasneb 100 000eurone (Euroopas) või 100 000dollariline võit, annab õiguse võistelda ka nn põhivõistlusel, millega võiduga kaasneb 150 000 suurune rahasüst.

Autor: Rivo Sarapik, aripaev .ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755