Autor: Marek Mühlberg • 9. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänavune IBM Foorum toob Tallinnasse John Cohni

IBMi 20. tegutsemisaastat Eestis tähistav IBM Foorum 2012 toob Tallinnasse aukülalisena kontserni tippinseneri ja juhtivteaduri John Cohni ning rea IBMi erinevate valdkondade liidreid.

„Tänavuse IBM Foorumi  aukülaliseks on dr John Cohn, kes lisaks oma tähelepanuväärsetele erialastele saavutustele on ka äärmiselt põnev ja karismaatiline isiksus,“ ütles IBM Eesti piirkonna juht Maidu Harjak. „John Cohni on austatud IBM Fellow tiitliga – üldse kõrgeima tunnustusega, milleni võivad teadlased, insenerid või programmeerijad IBMis jõuda.“

Maidu Harjaku sõnul on IBMis praegu juhtivteadurina töötaval John Cohnil konstrueerimise automatiseerimise, metoodika ja integraallülituste valdkonnas üle 50 väljastatud või väljastamise ootel oleva patendi. 2009. aastal osales dr John Cohn telekanali Discovery tõsielusarjas „The Colony”, milles simuleeriti elu Los Angelese kesklinnas pärast ülemaailmset katastroofi. Cohn demonstreeris selle sarja saadetes oma rikkalikke tehnikateadmisi, valmistades mitmeid kasulikke leiutisi alates päikesepatareist ja puugaasigeneraatorist kuni  elektrisõidukini.

„Loomulikult on Foorumil dr Cohni kõrval esinejate hulgas ka hulgaliselt teisi IBMi tippspetsialiste ning samuti meie Eesti kliendid, kes räägivad oma kogemustest IBMi lahenduste kasutamisel. Fookuses on uue ajastu andmetöötlusega seotud lahendused, kus IBM kuulub eestvedajate hulka,“ lausus Maidu Harjak.

IBM Foorumil esitletakse maailma esimest integreeritud ekspertteadmistega serverlahendust IBM PureSystems,  eri sessioonidel tulevad muu hulgas jutuks uued lahendused andmete salvestamises ja targemas kasutamises, IT võimalused ettevõtete konkurentsivõime tõstmisel ning pilvelahendused ja turvateenused, mis kaitsevad teabevarguse eest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755