Autor: Marek Mühlberg • 11. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS-i kiirendi GameFounders ootab uusi ettevõtteid liituma

Mänguvaldkonna või mängumehaanikat kasutavate rakendustega tegelevatelt alustavatelt ettevõtetelt oodatakse avaldusi GameFoundersi teises voorus osalemiseks, tähtaeg on 7. detsembril.

Meeskondadelt oodatakse esimese väljalaske või beetaversiooni olemasolu ja keskendumist äri ülesehitamisele. GameFoundersi programmi valitud tiimidelt oodatakse kolmeks kuuks Eestisse kolimist alates 2013. aasta märtsist.

GameFounders annab meeskondadele mõõduka kapitaliosaluse eest seemnekapitaliks kuni 15 000 eurot. Tiimid läbivad intensiivse mentorprogrammi ja väljaõppe, milles lähtutakse rohkem kui 70 mängundusega seotud mentori, teiste seas Zynga, Facebook’i, 6waves’i, Grand Cru, Creative Mobile’i jt, kogemustest. Tiimid saavad kasutada erinevaid mänguvaldkonna partnerlustehinguid (nt Unity, Softlayer’i pakkumised), mis teevad nende elu kergemaks.

Taotluste vastuvõtmise esimene voor toimus 2012. aasta suvel ja tulemuseks oli 122 taotlust 42 erinevast riigist, kusjuures esindatud olid kõik kontinendid. Esimesed kuus tiimi on alates septembrist tegelnud arendusega Eestis ja näitavad oma tulemusi novembris toimuvatel demopäevadel. „Mentorite tagasiside alustavate ettevõtete kvaliteedi kohta Eestis oli esimeses voorus tõeliselt hea ja see seab lati järgmises voorus kõrgemale,” ütles GameFoundersi kaasasutaja Kadri Ugand.

„GameFounders on igal nädalal toonud Eestisse neli või viis rahvusvahelist mänguvaldkonna eksperti, mis aitab muuta Eesti alustavate ettevõtete rahvusvaheliseks kohtumispaigaks,” ütles EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev.

2012. aasta alguses asutatud GameFounders on Euroopas esimene alustavate ettevõtete ärikiirendi, mis keskendub vaid mängudele ja mängumehaanikat kasutavatele rakendustele. EASi Startup Estonia programmist kaasrahastatav kiirendi pakub mänguvaldkonnas alustavatele ettevõtetele kõrgetasemeliste mentorite, partnerlustehingute ja globaalse kontaktvõrgustiku kõrval ka stardikapitali. EASi Startup Estonia programm on mõeldud alustavate ettevõtete ökosüsteemi tugevdamiseks ja arendamiseks Eestis.

Lisainfo:

https://www.gamefounders.com

https://www.facebook.com/gamefounders

https://twitter.com/#!/GameFounders

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755