Autor: Marek Mühlberg • 11. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion annab TTÜ-le kasutamiseks serveri

11. oktoobril annab Elion Tallinna Tehnikaülikoolile kasutamiseks võimsa HP serveri. Serverit hakkavad kasutama IT teaduskonna üliõpilased laboratoorsete tööde tegemiseks.

TTÜ õppeprorektor Kalle Tammemäe: „Uut ja võimsat serverit hakkavad kasutama Tallinna Tehnikaülikooli  IT teaduskonna raadio- ja sidetehnika instituudi üliõpilased. Serveriga tehakse erinevaid laboratoorseid töid, näiteks nagu keerukatel VoIP, SIP ja muudel sideprotokollidel põhinevad laboriülesanded.“

„Üliõpilaste praktiliste tööde hulk on suurenenud ning need on läinud arvutuslikult ainult keerulisemaks. Seni kasutusel olnud server ei vastanud enam meie vajadustele, et õppida sügavuti tundma tänapäevast sidetehnoloogiat,“ lisas Tammemäe.

Elion annab HP ProLiant ML350p serveri ja selle juurde kuuluvad võrguseadmed ülikoolile viieks aastaks tasuta kasutada. Tegemist on väga kaasaegse ning tänapäeva nõudmistele vastava tipptehnikaga. Serverilahenduse kogumaksumus on 15 000 eurot.

„Elionil on läbi aastate olnud TTÜga hea koostöö ja väga suur osa meie IT spetsialistidest on just selle ülikooli taustaga. Soovin, et ka tulevikus saaksid TTÜ info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna üliõpilased sellest ülikoolist parima ettevalmistuse ja leiaksid tee ka Elioni. Parimat väljaõpet saab anda vaid parimate kaasaegsete vahenditega,“ selgitas serveri vajadust Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan.

Pärast üleandmist peab Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan TTÜs avaliku loengu. „Multimeediateenused ja kiired IP võrgud“. Loengus tulevad tutvustamisele  tänapäevased telekommunikatsioonimaailma trendid ja IP võrkudega seotud teenused.

Loeng on avalik ja seda saab kuulata TTÜs kell 14.00, ruumis VI–229.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755