Autor: Romet Kreek • 12. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple jälitab jälle iPhone kasutajaid

Apple on taas alustanud iPhone'i kasutajate jälitamist ja seda on keeruline välja lülitada, kirjutab BusinessInsider.

Septembris iPhone 5ga turule tunud Apple ei rääkinud eriti uuest operatsioonisüsteemist iOS 6, mis tuli samuti välja septembris. Ettevõte alustas kasutajate jälitamist, et reklaamiandjad saaksid taas neid kasutada läbi uue jälitustehnoloogia IFA või IDFA.

Eelnevalt oli Apple võtnud maha reklaamiandjatelt võimaluse jälitada iPhone'i kasutajaid, kui katkestati rakenduste arendajatel UDID kasutamine, mis on unikaalne, igavene ehk mitte kustutatav number, mis on igal Apple'i seadmel.

Viimased paar kuud on olnud Apple'i kasutajaile olnud tavatult rahulik aeg, kus reklaamiandjad ei ole suuresti saanud kundesid jälitada ja neile suunatud reklaame teha.

iOS 6 on jälitamine tagasi ja efektiivsem, kui kunagi varem. Apple isegi ei maini IFAd oma iOS 6 tutvustuslehel.

Kasutajad saavad lülitada jälituse välja, kuid see on keeruline ja saa avastati alles paari päeva eest. Kuid vähemalt saavad nüüd iOS 6 kasutajad seda välja lülitada, mida varem ei saanud teha.

Vaata täpsemalt väljaandest BusinessInsider, kuidas pääseb jälitamisest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755