Autor: Indrek Kald • 12. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kapo: küberrünnakuid õhutanud isikud on teada

Politsei tuvastas isikud, kes levitasid internetis üleskutset ja ähvardusi toime panna küberründeid Eesti serverite vastu, esinedes nime all Anonymous.

Kindlaks tehtud isikute seas on alaelisi Eesti elanikke. Nende suhtes kriminaalmenetlust alustatud ei ole, see sõltub täiendavate asjaolude edasisest tuvastamisest, muuhulgas nende tegevusega tekitatud kahju suurusest, teatas kapo.

Noorsoopolitsei soovitab lapsevanematel tunda huvi oma alaealiste laste tegevuse vastu internetis ja selgitada neile mõtlematu tegevuse võimalikke tagajärgi. Vastavalt karistusseadustikule algab kriminaalvastutuse iga 14. eluaastast. Kui süüteoga on tekitatud materiaalne kahju, näiteks äriühingutele, kaasneb süüdimõistmisega tõenäoliselt kohustus see hüvitada.

Operatsiooni viis läbi kapo koos Riigi Infosüsteemi Ameti ning politsei- ja piirivalveameti Ida Prefektuuri noorsoopolitsei ja kriminaalpolitseiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755