Aavo Kokk: kombinatsioon tehnilistest ja juhtimisvõtetest tagab edu

Catella Corporate Finance OÜ tegevpartner Aavo Kokk rääkis sotsiaalsete võtete olulisusest.

"Kombinatsioon tehnilistest ja juhtimisvõtetest tagab edu. Valdkonnaspetsialist tahab ainult oma tööriistakastiga asju lahendada. Üks mõttekoht, mis muutub tähtsamaks, ongi see, et inimene peab asju laiemalt nägema. Oskama rakendada sotsiaalseid võtteid," tõdes Kokk.

Koka sõnul on asjad riistvara nokitsemise asemel läinud üle sellele, kuidas tööd korraldada. "IT toas on alati teadmise hõngu. Nendel inimestel on tehniline autoriteet. Kui see autoriteet õigel hetkel välja tuua, võib see olla kaalukeeleks, et õiges suunas edasi liikuda," möönis Kokk tehniliste teadmiste olulisust.

Küsimusele, kas IT ettevõtte juhtimine ilma teadmisi ja tausta omamata on võimalik, vastas Kokk, et väljaspoolt tulija saab alati küsida "miks see nii on" ning see võib saada arenguprotsesside käivitajaks ettevõtte sees. "Mis on kõige keerulisem asi kui liigume spetsialistist juhiks? Me ei taha eksida. Kui hakkame juhina samamoodi mõtlema, välistame uued asjad ja jookseme kinni, sest üritame kõike ise teha. Miinus on kindlasti see, et (erialast tausta omamata. toim) ei tea kõiki arenguid," lisas ta.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara