Kasutuses olevate nutitelefonide arv ületas 1 miljardi

Maailmas kasutatavate nutitelefonide arv ületas kolmandas kvartalis esimest korda 1 miljardi piiri ja kahekordistub 2015. aastaks, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kasutuses olevate nutitelefonide arv jõudis kolmandas kvartalis 1,038 miljardini, tehes 47%-lise tõusu aastataguse olukorraga võrreldes. Seega peaks ühel inimesel seitsmest üle maailma olema käeskantav asjapulk, mis töötab nagu arvuti.

Kui Nokia Oyj tutvustas 1996. aastal esimest modernset nutitelefoni, siis kogu tööstus laienes kiirenevalt iPhone’i populaarsuse tõttu. Kuna nutitelefonide kasutamine alles levib arengumaadesse, siis arvatakse, et läheb vähem kui 3 aastat, et kasutuses olevate nutitelefonide arv suureneks 2 miljardi peale.

“Nutitelefonide läbimurre on siiski küllaltki väike,” ütles Neil Mawston, Strategy Analyticsi tegevdirektor. Ta lisas, et enamus maailmast ei oma veel nutitelefoni ja ikka eksisteerib suur kasvuruum, eriti arenemisjärgus turgudel, nagu Hiina, India ja Aafrika.

Osale arutelus

  • Teele Liblik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara