Autor: Marek Mühlberg • 18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arto Aas: eestikeelsed telekanalid jäävad vabalevisse

Riigikogu kinnitas täna elektroonilise side seaduse muudatuse, mis lubab vaba juurdepääsuga televisiooniteenuse osutajatel nõuda oma programmi edastamise eest mõistlikku tasu.

Riigikogu majanduskomisjoni liige Arto Aas kinnitas, et seadusemuudatus võtab maha vahepeal levinud hirmu, et eestikeelsed kommertskanalid lõpetavad oma programmide edastamise vabalevis ja  digibokside omanikud kaotavad võimaluse TV3 ja Kanal 2 saateid vaadata sel aastal.

„Seadusemuudatus puudutab 75 000 peret, kellel on kodus digiboks ja katusel antenn. Telekanalid on eelnõu menetluse ajal lubanud, et seadusemuudatuse jõustumise järel jätkavad nad vabalevis kindlasti vähemalt paar kolm aastat,“ rääkis Arto Aas. See on maapiirkondades elavatele inimestele hädavajalik ajapikendus, et kaaluda tulevikus vabalevile teisi alternatiive.

Majanduskomisjoni liige märkis, et telesignaali edastamiseks ja vastuvõtmiseks avanevad lähiajal uued võimalused, mis kaasnevad infotehnoloogia arenguga. Muuhulgas peaks Eestit katva ülikiire internetivõrgu arendamine looma aastaks 2015 võimaluse kõrglahutusega telepilti vaadata igas külas.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755