Autor: Rainer Saad • 18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päev börsil: mida suudab täna Nokia?

Nokia teatab täna enda kolmanda kvartali tulemused ning kogu tähelepanu on firma Lumia nutitelefoni üksusel.

Analüütikud ootavad Nokia kolmanda kvartali kahjumiks 396 miljonit eurot ehk 10 eurot aktsia kohta ja käibeks 6,96 miljardit eurot.

Soome telefonitootja on jätkuvalt vastu pidanud tänu oma partnerlusele Microsoftiga Lumia nutitelefonide äri pärast, kuid Nokia puhul on kindlasti oluline ka see, kui suur on firma likviidsus ja kui palju kulutatakse reserve, et vee peal püsida. Nokia rahavarud olid teises kvartalis 4,2 miljardit eurot, mis on 600 miljonit vähem kui esimeses kvartalis. Analüütikute hinnangul võis kahjumlik Nokia kolmandas kvartalis põletada 400-500 miljonit eurot.

Evercore’i analüütikute Mark McKechnie ja Preeti C. Dosh'i hinnangul langeb Nokia rahavaru 2013. aasta lõpuks 2,2 miljardi euroni, kirjutas zdnet.com.

Euroopa suuremaid börse ootab pisut kõrgem avanemine enne tänast Euroopa Liidu tippkohtumist Brüsselis.

Londoni börs avaneb 5 punkti üleval, Saksamaa börs 2 punkti üleval ja Prantsusmaa börs 3 punkti üleval.

Eile tõusid Euroopa aktsiaturud kolme nädala kõrgeimale tasemele, kuna Moody’s jättis Hispaania reitingu senisele tasemele.

Standard & Poor’s kärpis Küprose reitingut kolme taseme võrra ning andis uuele reitingule negatiivse väljavaate. Küprose võimude sõnul vajab riik abipaketti novembri keskpaigas.

Lisaks Nokiale, teatavad täna enda kolmanda kvartali tulemused Nestle, Tele2 ja Saab.  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755