Täna kaalutakse riikilike andmekogude avalikustamist

Täna, 22. oktoobril arutatakse Riigikogus avalilku teabe seaduse muutmise eelnõu (263 SE), mis käsitleb riiklike andmekogude avalikustamist.

Arutelul osalevad justiitsminister Kristen Michal, Riigi Infosüsteemi Ameti esindajad, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevdirektor Jüri Jõema, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige Urmas Kõlli ning MTÜ Eesti Interneti Kogukond esindaja Siim Tuisk.

Riigikogu liikme Andrei Korobeiniku sõnul on eelnõu eesmärk viia Eesti õigusaktid vastavusse Euroopa Parlamendi nn open data direktiiviga, mis pärineb aastast 2003. "Teiste sõnadega on eelnõu eesmärk avaliku teabe taaskasutatavaks tegemine. Selle abil õnnestub stimuleerida uute toodete ja teenuste loomist erasektoris, mis pikas perspektiivis säästab maksumaksja raha, kuna riik ei pea neid teenuseid ise looma ja nende peale raha kulutama," lisas Korobeinik.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

GLAMOX is looking for a JUNIOR FUNCTIONAL ARCHITECT

Fontes PMP OÜ

16. oktoober 2018

PWC ÄRINÕUSTAMISE ÜKSUS otsib IT-VALDKONNA KONSULTANTI

PricewaterhouseCoopers AS

22. oktoober 2018

Teabevara