Autor: Marek Mühlberg • 24. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Startup Wise Guys lennutab oma startupid Silicon Valleysse

Startup Wise Guys, Tallinnas baseeruv, kuid üle-maailmse haardega tehnoloogiakiirendi võimaldab oma programmi edukalt läbinud parimatel valitud meeskondadel kinnitada kanda maailma tehnoloogiamekas Silicon Valleys.

Äsja sõlmitud kokkuleppe kohaselt on programmi läbinud startupidel võimalus kasutada tasuta kahe Valleys asuva inkubaatori teenuseid koos sellega kaasneva kontoripinna ja tugiteenustega ning peatuda kohapeal asuvas villas koos teiste enda sarnaste iduettevõtetega.

SWG programmijuhi Elise Sassi sõnul on eesmärgiks ehitada üles järeltugi intentsiivsele programmilie. Sassi sõnul on oluline mainida, et Silicon Valley ei pruugi olla iga ettevõtte sihtturg ning sinna saadetakse vaid need, kes on programmi jooksul edukad olnud, SWG poolt välja valitud ning kelle äri edendamiseks on vajalik Silicon Valleys jätkata.

Eriti kasulik on kokkulepe täna oma tegevust mujal alustavate, kuid oma toote või teenuse USA turule positsioneerinud iduettevõtetele, sest võimaldab otsese ligipääsu Silicon Valley infrastruktuurile ning kogukonnale. Ühtlasi tähendab see Eesti jaoks võimalust osaleda rahvusvahelises teadmistevahetuses, viies Valleysse Eesti ettevõtlikust ning startup-kultuuri ning naastes uute ja värskete ideede ning kontaktidega. Eesti tehnoloogiaettevõtete Räniorgu viimist vahendab EAS.

"Esimesed Silicon Valley'sse minejad selguvad juba kevadel, kui lõpetame järgmise 3-kuulise programmi iduettevõtetele Eestis." lisas Elise Sass.

Esialgu saavad võimalust kasutada Eesti idufirmad. Samu võimalusi soovitakse pakkuda ka välismaise taustaga kiirendis olevatele idufirmadele ning selle tarbeks otsitakse aktiivselt võimalusi. Ka on täna täpsustamisel transpordikulude katmine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755