Autor: Marek Mühlberg • 23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiigrihüppe Sihtasutuse e-õppematerjalide konkursi võit läks Pärnumaale

Tiigrihüppe Sihtasutuse e-õppematerjalide konkursi „Täna samm, homme teine“ võitis Paikuse põhikooli õpetaja Anne Kalmus tööga „Matemaatika veebivihik 2. klassile.

Eile, 23. oktoobril Tallinna Reaalkoolis toimunud konverentsil „Kooli uus õppetava“ tõdes Kalmus pärast autasustamist, et võit tuli talle tõelise üllatusena. Kalmus on elektrooniliste õppematerjalide loomisega tegelenud viimased kaks aastat ja selle eest ka tunnustust pälvinud.

Tema loodud õppematerjal „Matemaatika veebivihik 2. klassile“ (https://sites.google.com/site/interaktiivnematemaatika/ ) on mõeldud õppeaasta jooksul 35 matemaatikatunni läbiviimiseks arvutiklassis. Žürii hinnangul on tegemist hea ja lapsesõbraliku tööga, mida on lihtne kasutada. Õppematerjalil on ühtne kujundus, mille juures on õppe-eesmärgil hästi ära kasutatud õpilaste kunstitöid. Esimese kohaga kaasnes preemia 1283 eurot.

Konkursil pälvis teise koha Gustav Adolfi gümnaasiumi õpetaja Katrin Mattheus tööga „Näitemängu rakendamine algklasside õppetöös“ (http://katrinnaidend.wordpress.com/). Õppematerjal on lihtsa ülesehitusega ning originaalsel teemal, andes hea ülevaate näitemängude rakendamisest algklasside õppetöös. Teise kohaga kaasnes preemia 640 eurot.

Kolmanda koha saavutas Loo Keskkooli õpetaja Allar Veelmaa tööga „Matemaatika videotunnid 9.klassi lõpetajale“ (http://www.opetaja.edu.ee/allarveelmaa). Materjali autor tõdeb, et kuna paljudel õpilastel on matemaatikaga raskusi, tekkis vajadus abimaterjali järele, mille alusel õpilased iseseisvalt õppida ja 9. klassi lõpueksamiks korrata saaksid. Kolmanda kohaga kaasnes preemia 320 eurot.

Elektrooniliste õppematerjalide konkurss „Täna samm, homme teine“ toimus 2011/2012 õppeaastal kolmandat korda. Konkurss on loodud, et innustada õpetajaid elektroonilisi õppematerjale looma, avaldama ja jagama. Konkursile laekus 32 tööd. Lõpliku esikolmiku selgitas žürii koosseisus Hans Põldoja (Tallinna Ülikool), Piret Luik (Tartu Ülikool) ja Meeri Sild (Tallinna Lilleküla gümnaasium).

Tiigrihüppe Sihtasutus ootab töid ka selle aasta konkursile, õppematerjalide esitamise tähtaeg on 25. veebruar 2013. Täpsemalt saab end konkursi tingimustega kurssi viia Tiigrihüppe haridusportaali Koolielu lehel www.koolielu.ee

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755