Autor: Romet Kreek • 26. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung üllatas tugeva kasumiga

Maailma suurim telerite ja mobiiltelefonide tootja Samsung valmistas analüütikutele kolmanda kvartali kasumiga positiive üllatuse, vahendab Bloomberg.

Kvartali puhaskasum ulatus 6,56 triljoni wonini ehk kuue miljardi dollarini (4,6 miljardi euroni). Analüütikud ootasid 6,25 triljoni wonist kasumit.

Mobiiltelefonide üksust aitasid Apple’i vastu võidelda Galaxy S III ja Note II turule toomine. Jõuluhooajal on Samsungi ees raskem turg, kuna Apple uuendas tootevalikut uue iPhone’i, mini iPadi ja uuendatud iPadiga ning Microsoft tõi turule Surface tahvelarvuti.

„Mobiiltelefonide number tuli väga tugev,“ ütles Shinhan Investmenti analüütik Kim Young Chan. „Seee kinnitas taas, et turul ei ole teist reaalset konkurenti peale Apple’i. Samsung säilitab mobiiltelefonide osas oma konkurentsivõime ajal, mil Samsungi-Apple’i duopol jätkub.“

Telekommunikatsiooniäri ärikasum enam kui kahekordistus ja ületas analüütikute ootust. Üksuse käive kasvas 67 protsenti. Arvutimälude üksuse ärikasum kahanes 27,7 protsenti ja tuli enamvähem analüütikute ootuste lähedale. Samsungi ekraanide äri tuli välja 90 miljardi wonisest ärikahjumist ja teenis 1,09 triljoni wonise kasumi. TV äri kasvatas kasumit 38,7 protsenti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755