Autor: Marek Mühlberg • 2. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

John Higgins: Parim tööriist Euroopa aitamiseks on IT

Euroopa tehnoloogiatööstust edendava Digital Europe juht John Higgins rääkis KUMUs toimuval visioonikonverentsil, et parim tööriist Euroopa aitamiseks on infotehnoloogia.

Higgins rääkis oma ettekandes sellest, kuidas IKT aitab Euroopal ja maailmal praegusest madalseisust välja tulla ning majanduse taas kasvule suunata.

Digital Europe juhi sõnul on see terve Euroopa probleem, et koostöö IT tööstuse ja valitsuste vahel pole kerge tekkima. Samas on infotehnoloogia Higginsi sõnul täna kõige parem viis 500 miljoni inimese elu parendamiseks ja äride edendamiseks.

Eesmärk peaks olema probleemide lahendamine ühiselt, sõltumata sellest, kumb pool teise poole pöördub. Higgins kõneles ka avatud andmetest ja nende kasutamise tõusvast trendist. Ta tõdes, et avatud andmed võimaldavad kaasata kodanikke demokraatia protsessi.

IT tööstuse huvi probleeme lahendada ja neid koostööst partneritega lahendada on Higginsi sõnul üks viis, kuidas sektori sees uusi töökohti luua.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755