Maris Lauri: IKT kasv on olnud parem kui majanduses üldiselt

Maris Lauri tõdes konverentsil "Eesti IT visioon 2020", et IKT sektori kasv on olnud parem kui Eesti majanduses üldiselt.

Lauri sõnul moodustas 2010. aastal IKT sektori kasv 18% kogu riigi majanduskasvust (8,3%). Probleemina tõi analüütik välja, et viimastel aastatel pole tootlikkus kasvanud, kuid seda võib vähemalt osaliselt põhjendada kriisiaastatega.

Lauri kõneles ka sektori murekohtadest ja tõdes, et  sarnaselt muule maailmale pistetakse ka Eestis rinda väheneva ja vananeva rahvastikuga. "Ainult pealetuleva põlvkonna noortest ei piisab, sest samaaegselt väheneb tööjõuline elanikkond," lausus analüütik. Lauri puudutas põgusalt ka ümberõppe teemat ja tõdes, et olemasoleva tööjõu puhul tuleks kaaluda täiendõpet, et tõsta inimeste oskuste taset.

 

 

 

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara