Taavi Kotka: I have a dream

Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president Taavi Kotka rääkis täna KUMUs toimuval konverentsil "Eesti IT visioon 2020: KICK OFF" sellest, et IKTst võiks aastaks 2020 saada Eesti juhtiv majandusharu.

Kotka kõneles teemal „I have a dream –  Eesti kui IT riik: meie potentsiaal, miks siin on parem kui mujal?" ITLi juht arutles teemal, kas ja kui võimalik on luua aastaks 2020 Eesti IKT sektorisse 50 000 töökohta ning tänas Eesti IT hariduse pakkujaid koostöö ja kodumaise IKT sektori olukorra hea mõistmise eest.

Kotka sõnul on Eesti kümnekonna aasta jooksul läbi teinud suure muutuse. Kui varem oli väga raske leida partnereid isegi Skandinaaviast, siis täna teatakse kõikjal, et "me oskame seda asja" - st. Eesti teadlikkus IKT valdkonnast on leidnud heakskiitu ka Eestist väljaspool. Kotka tõi näiteks Ericssoni, mis on oluliselt panustanud Eesti ekspordikasvu ning Samsungi, kes otsustas oma IPTV lahenduse ehitada koostöös Elioniga.

Konverentsil viibijate seas korraldati ka interaktiivne gallup, mille raames esitati auditooriumile küsimus, kas nad usuvad, et aastaks 2020 on IKT Eesti juhtiv majandusharu. Küsimusele vastas jaatavalt 68% auditooriumist.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

PWC ÄRINÕUSTAMISE ÜKSUS otsib IT-VALDKONNA KONSULTANTI

PricewaterhouseCoopers AS

22. oktoober 2018

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

Teabevara