Autor: Marek Mühlberg • 2. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 teeb järgmisel nädalal ettevalmistusi 4G võrgu avamiseks

Tele2 uuendab seoses 4G võrgu avamisega 7. novembri öösel oma klientide andmebaasi, mis võib osade tugiteenuste pakkumisel tuua pikemaid ooteaegasid.

Tele2 Eesti tehnoloogiadirektori Mart Nielseni sõnul kannab ettevõte järgmisel nädalal kõigi oma klientide andmed üle uude andmebaasi, mis on vajalik 4G teenuse avamiseks. “Andmebaas tõstetakse ümber öösel vastu kolmapäeva ning plaani kohaselt ei mõjuta see 99 protsendi klientide kõne- ja andmesideteenuseid,” ütles Nielsen ja lisas, et töö on suur ja oluline, kuid andmebaasi vahetust on planeeritud ja edukalt testitud viimaste kuude jooksul korduvalt.

Mart Nielseni sõnul on tööde ajal siiski häiritud osad tugifunktsioonid. 6. novembri õhtul kuuest kuni järgmise hommikuni pole võimalik muuta suunamiste, numbrinäidu või kõnelimiidi seadeid ja ka kõnekaardile laetud raha jõuab kontole alles järgmisel hommikul. Järgmisel nädalal võtab Tele2 võrku numbri ületoomine aega kuni nädala ning uue SIMi aktiveerimine kuni ööpäeva.

“Teavitame personaalselt kliente, keda andmebaasi konverteerimine rohkem puudutab ning vabandan võimalike ebamugavuste pärast,” ütles Mart Nielsen ja lisas, et järgmisel nädalal on nii kõnekeskusesse kui tehnilise toe meeskondadesse planeeritud igaks juhuks lisaressursid.

Tele2 on tänaseks rajanud Tallinnasse ja selle lähiümbrusesse 150 neljanda põlvkonna saatejaama ning plaanib uue võrgu avada novembris.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755