Autor: Kadri Põlendik • 5. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvaraarendaja teeb Euroopa keskuse Eestisse

Eestis alustab tegevust kasiinomängude tarkvara pakkuv firma HoGaming, mille siinne tütarfirma Ho Broadcasting Estonia kavatseb esialgu palgata 90 inimest. Lähiaastatel saab tööd neli korda nii palju inimesi.

Konkurente ettevõttel siin ei ole, kohalike firmadega võisteldakse ainult tööjõu pärast. Suurbritannia ja Iiri saarte vahel asuval Mani saarel registreeritud ettevõtte seni ainsad stuudiod asuvad Manilas Filipiinidel. Sealt teenindatakse kogu Aasiat. Eestisse luuakse nende Euroopa keskus.

Firma pakub veebikasiinodele mängimiseks vajalikku tarkvara, mille hulka kuulub ka võimalus mängida internetis kaardilaua ääres, mille taga seisab pärisdiiler. See tähendab, et spetsiaalsest stuudiost tehakse otseülekanne veebi, kus reaalajas on võimalik mängida kolme erinevat mängu. Mängijaid ja diilerit vahendavad videokaamera ning LCD-ekraan.

Ho Broadcasting Estonia juhi Mathias Larsson rääkis, et ühe sellise stuudio tööshoidmiseks on tarvis 90 inimest. Neist 40 on firmal juba leitud, kuid aktiivne otsimine jätkub.

Miks otsustati just Eestisse tulla ning millised on ettevõtte siinsed plaanid, loe tänasest Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755