Autor: Marek Mühlberg • 8. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mozilla WebFWD avatud innovatsiooni programmi juht peab ITKs avaliku loengu

Esmaspäeval, 12. novembril kell 16:00 toimub IT Kolledži avalike loengute sarjas 31. loeng. Mozilla WebFWD avatud innovatsiooni programmi juht Diane Bisgeier peab IT Kolledžis avaliku loengu teemal „Mozilla and its community, and ways that you can become involved.“

Bisgeieri sõnul oli umbes kümme aastat tagasi põhiliseks vahendiks veebile ligipääsemisel Internet Explorer, mis oli saavutanud enam kui 95% turuosa ning tõrjunud veebilehitseja ja operatsioonisüsteemi kokkusidumise teel välja senise valitseja Netscape Navigatori.

"Mozilla sündis sooviga olukorda muuta ning näidata, et Internet on liiga tähtis, et jätta seda vedelema või üheainsa firma kätte. Visioonist anda kasutajatele kontroll enda veebikasutuse üle sündis 2004. aastal Firefox. Sellest ajast peale on Mozilla kogukond ühendanud palgalisi töötegijaid ning vabatahtlikke ja kaastöölisi üle maailma, et luua inimestele uusi viise mitte üksnes tarbida, vaid ka luua uut Internetti – sellist, kus kasutajate huvid kaaluks üles firmade omad," selgitas Bisgeier organisatsiooni loomise tagamaid.

Loengus tuleb juttu lähemalt sellest kogukonnast ning viisidest, kuidas igaüks saaks Interneti uue etapi väljakujundamisel kaasa lüüa. Loengut modereerib IT Kolledži õppejõud Kaido Kikkas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755