Paet: Digitaalse turu ja riiklike teenuste arendamine on murekoht

Konverentsil „Euroopa Liidu Läänemere strateegia ning aktuaalsed õigus- ja majandusküsimused, sealjuures maksejõuetuse valdkonnas“ rõhutas välisminister piiriülese koostöö tähtsust digitaalsete teenuste osas.

Paeti sõnul on murekohaks ka Eestile nii oluline digitaalse turu ja digitaalsete riiklike teenuste arendamine. „Läänemere piirkond on kõrgelt internetiseeritud ja infotehnoloogiaga varustatud, selles töötavad suured ja reas riikides toimetavad telekomifirmad ning tehnoloogiliselt edumeelsed valitsused, omavalitsused ja pangad, kuid igaüks tegeleb enda lahendustega, millele tihti alles valmimise järel hakatakse piiriülese koostöö võimalusi otsima,“ ütles Paet.

Konverents „Euroopa Liidu Läänemere strateegia ning aktuaalsed õigus- ja majandusküsimused, sealjuures maksejõuetuse valdkonnas“ toimub 8.-9. novembril Tallinna Ülikoolis. Põhjalikumad arutelud toimuvad konverentsi paneelides. Paneelide teemadeks on: „Läänemere piirkonna majanduse konkurentsivõime areng ning õigusruum – probleemid ja võimalused maksejõuetusõiguse ja täitemenetluse valdkonnas“; „Avaliku-, era- ja kolmanda sektori koostöö Läänemere piirkonna ühtse majandus-, õigus- ja haldusruumi kujundamisel“ ja „Innovatsioon, e-andmevahetus, sealjuures registrid, digiallkiri ja e-oksjon – „imerelvad“ või täitumatu unistus majandus- ja õiguskeskkonna arendamisel Läänemere piirkonnas“.

 

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara