Autor: Marek Mühlberg • 9. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peagi antakse Eesti ID-kaardiga sajamiljones digiallkiri

Selle tähistamiseks avavad RIA ja AS Sertifitseerimiskeskus ennustusmängu, milles raames kutsutakse inimesi sekundi täpsusega arvama, millal uhke number täitub.

Kõige täpsemat ennustajat premeeritakse reisiga innovatsioonimekasse Silicon Valleysse. Kampaania kohta saab infot veebilehtedelt www.id.ee ja www.eesti.ee. Ennustada saab novembri lõpuni ning võitja tehakse teatavaks 20. detsembril.

12. novembri seisuga on ID-kaarti digiallkirja andmiseks kasutatud 97 926 121 korral, aktiivseid ID-kaarte on kokku 1 192 421 ning elektroonilisi isikutuvastusi on sooritatud 160 927 166 korral.

Eesti ID-kaart on maailmas ainulaadne. “Oleme suutnud viia füüsilise isikut tõendava dokumendi virtuaalmaailma. Asjaajamne internetis teeb mitmed igapäevased toimingud väga kiireks, odavaks ja keskkonnasäästlikuks,” ütles RIA peadirektor Jaan Priisalu.

Sertifitseerimiskeskuse juhi Kalev Pihli sõnul kasutab digitaalallkirjastamise võimalust enamus elanikkonnast: „Digiallkiri on paljude jaoks juba ammu ainumõeldav võimalus lepingute allkirjastamiseks. Ühelt poolt on see loodussõbralik, kuid teisalt hoiab kokku väga palju aega ja raha“ ütles Pihl.

Eestis on digitaalallkirjastamisega välditud paberil asjaajamist 10 aastat. Kui selle ajaga antud allkirjade hulk asendada paberdokumentidega, kerkiks vähemalt 14 teletorni kõrgust paberivirna.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755