Autor: Kristi Malmberg • 12. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma hakkab China Telecomile teenust pakkuma

Eelmise nädala lõpus sõlmitud kokkuleppe tulemusena võtab maailma suurim lauatelefonide teenusepakkuja ning Hiina suuruselt kolmas mobiilsideoperaator China Telecom kasutusele Eesti ettevõtte Guardtime ajatempliteenuse.

Ettevõte hakkab ajatempleid kasutama Tianyi 3G mobiilsideplatvormil. Kokku on China Telecom’il 153 miljonit mobiilsideteenuse kasutajat ning pea 60 miljonit neist on 3G kasutajad.

Guardtime’i tegevjuht Mike Gault selgitas, et Hiina on ettevõtte jaoks võtmeturg ja seetõttu on koostöö China Telecomiga suurepärane uudis. “Guardtime’i eesmärk on muuta digitaalsed andmed füüsilistest andmetest usaldusväärsemaks, tagades nii hääles kui kirjas edastatud info vaieldamatu rikkumatuse ja ehtsuse. Koostöö China Telecomiga on suur samm selle eesmärgi täitmise suunas,“ lisas Gault.

Tianyi 3G platvormi juhi Zhe Mong Li sõnul on Guardtime’i lahendus maailmas ainulaadne, pakkudes kommunikatsioonisektorile võimalust hüppeliseks arenguks. “Sõltumatu auditijälje loomine välistab andmete võltsimise võimaluse ja seetõttu ootame põnevusega lahenduse kasutusele võtmist oma mobiiliteenustes,“ selgitas Zhe Mong Li.

Oktoobri lõpus pälvis Guardtime Hiina Rahvavabariigi Shanglini auhinna, millega tunnustatakse paljutõotavaid ettevõtteid ja uusi tehnoloogiaid. Shanglini auhinnaga kaasnes ettevõttele viieaastane maksuvabastus Hiinas ja veerand miljoni dollari suurune auhinnaraha.

Guardtime pakub võtmevabadel räsiahelatel põhinevat ajatempliteenust, millega on võimalik tõendada dokumentide ja andmete autentsust ning päritolu. Ajatemplit on võimalik kontrollida avaliku koodi abil, mis ilmub Äripäevas ja Financial Times’is. Eestis kasutab Guardtime’i teenust näiteks SEB pank.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755