Autor: Ave Lepik • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Abieluvararegister muutub elektrooniliseks

Täna läbis riigikogus esimese lugemise abieluvararegistri seadus, mis lihtsustab registri kannetega tutvumist. Loodava veebilahenduse kaudu saab päringu varasuhte kohta uuest aastast teha ka koduarvutist.

Eelnõu koostanud justiitshalduspoliitika osakonna õigusloome ja arenduse nõunik Piret Saartee leiab, et käes on õige aeg elektroonilise registri kasutuselevõtuks. “Abieluvararegistri kannete arv on väga kiirelt kasvanud. Et vähendada halduskoormust ja lihtsustada andmetega tutvumist, on ainuõige lahendus registri elektrooniliseks muutmine,“ ütles Saartee.

Ka on abiellujad teadlikumaks muutunud ning varasuhted põhjalikumalt läbi mõeldud kui varem. See on tekitanud olukorra, kus 2005. aastal tehti registrisse 504 kannet ning 2010. aastal juba 1555. Eelmisel aastal kasvas kannete arv 2507-ni.

Praegu tuleb abieluvararegistri andmetega tutvumiseks pöörduda kinnistusosakonna poole. Abieluvararegistri seadus on planeeritud jõustuma uue aasta algusest, mil muutub kättesaadavaks ka abieluvararegistri uus infosüsteem.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755