Autor: Fredy-Edwin Esse • 14. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco väiksemad hinnad tõid tulu

Maailma suurim arvuti võrguseadmete tootja Cisco Systems teatas analüütikute prognoose ületanud kvartaalsetest tulemustest. Hinnaalandused aitasid müüki hoogustuda, samas kui kulukärped hoidsid marginaale paigas.

27. oktoobril lõppenud majandusaasta esimese kvartaliga teenis firma kasumina 48 senti aktsia kohta, vahendab Bloomberg. Analüütikud ootasid kasumiks keskmiselt 46 senti aktsia kohta.

Cisco käive kasvas aastataguse perioodiga võrreldes 5,5% võrra, 11,9 miljardi dollarini, mis napilt ületas analüütikute prognoositud 11,8 miljardit dollarit.

Firma tegevjuht John Chambers suurendas kasumit kärpides kulusid, sulgedes tegevusharusid ning vähendas hindu, et võita tagasi Hewlett-Packardile ja Arista Networksile kaotatud kliente.

"Cisco suutis madalaid ootusi ületada ning võttes arvesse ettevõtete muresid fiskaalkuristiku pärast ja sellest tulenevat ebakindlust tuleviku osas, oli tegu meeldiva üllatusega," kommenteeris Bloombergile Edward Jonesi analüütik Bill Kreher, kes soovitab aktsiat hoida.

Kreher lisas, et konkurents on endiselt ülikarm. "Cisco siseneb perioodi, kus on enneolematu konkurents, eriti hinnastamise valdkonnas. Me jälgime tähelepanelikult marginaalidega toimuvat," lisas ta.

San Joses baseeruva firma aktsia tõusis Frankfurdi börsil täna hommikul 8%. Koduturul New Yorgi börsil on firma aktsia sel aastal eileõhtuse seisuga kukkunud 6,8%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755