Autor: Ave Lepik • 14. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS käivitas uue toetustevooru

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) alustas tööstus- ja teenindusettevõtja investeeringu toetuse taotluste vastuvõttu.

Uus toetusskeem asendab senist tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu suurinvestori toetust, millele lõpetati avalduste vastuvõtt 31. oktoobrist.

„Uue toetusliigiga aidatakse kaasa kõrgemat lisandväärtust loovate töökohtade tekkeks äri- ja tugiteenuseid pakkuvates ettevõtetes, iseäranis nende ekspordivõimekust tõstes. Suurinvestori toetusega soovime aidata kaasa uusimal tehnoloogial põhinevate tootmisettevõtete rajamisele ja laienemisele ning uute, kõrgema lisandväärtusega töökohtade loomisele,“ selgitas EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet.

Tööstus- ja teenindusettevõtja investeeringu toetusskeem jaguneb kaheks: suurinvestori toetus tööstusettevõtjale ja tugiteenuskeskuste investeeringu toetus.

Lisaks traditsioonilistele tugiteenuseid pakkuvatele ettevõtetele saavad toetust taotleda ka insener-, tehnilisi, IT-, projekteerimis- ja hooldusteenuseid osutavad ettevõtted juhul, kui pakutavad teenused on suunatud ekspordiks. 

Tugiteenuskeskuste puhul toetatakse investeeringut inimkapitali, eelkõige aga koolituskulude osalist hüvitamist. Samuti on toetatav põhivara soetamine ja ettevõtte ruumide renoveerimine.

Enne taotluste esitamist on ettevõtjad oodatud EASi ka eelnõustamisele, mille käigus hinnatakse kavandatava projekti vastavust toetuse eesmärkidele ning abistatakse taotluse ja esitatavate dokumentide ettevalmistamisel.

Suletava tööstusettevõtja tehnoloogiainvesteeringu toetusskeemiga on EAS teinud rahastamisotsuseid suurinvestoritest  ja allhankijatest tööstusettevõtjate projektidele kokku 12 mln euro ulatuses.

Projekte rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755