Autor: Marek Mühlberg • 14. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turvavea tõttu peatati Skype salasõna uuendamise võimalus

Täna, 14. novembril kerkis päevakorda Skype turvaviga, mis võimaldas kasutaja e-posti aadressi teades tema Skype konto hõivata. Turvameetmena on Skype ajutiselt peatanud salasõna uuendamise võimaluse.

Esmakordselt jõuti turvaveale jälile paar kuud tagasi, kuid rünnakute sagedus andis põhjust muretsemiseks alles nüüd. Viga võimaldas inimestel luua kontosid juba eksisteerivate ja teiste kontodega seotud e-posti aadressite abil. Teise sammuna oli võimalik nõuda salasõna lähtestamist kõigile konkreetse e-posti aadressiga seotud kontodele. Oht seisnes asjaolus, et salasõna muutmiseks polnud vajalik ligipääs mainitud e-posti aadressile.

Skype esindajate sõnul on nad ennetava sammuna ajutiselt peatanud salasõna lähtestamise võiamaluse. Tekkinud turvaviga ja sellega seotud asjaolusid uuritakse jooksvalt. Skype vabandab kasutajate ees seoses tekkinud ebamugavustega ning lisab, et kasutajate turvalisus on nende jaoks prioriteet number üks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755