Autor: Ave Lepik • 19. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti juht: Eestil napib häid IT-spetse 

Infotehnoloogiasektor vaevleb alalise töötajate puuduse käes, sest vajalikku hulka inimesi, keda spetsialistidena tööle oodatakse, pole meil endal täies mahus kuskilt võtta, kinnitab Microsofti Balti regiooni juht Rain Laane.

"Eriti valusaks muutub probleem lähema paari aasta jooksul, kui väheneb ülikooliealiseks saavate inimeste arv," prognoosib Laane Eesti Päevalehe arvamusartiklis. "See tähendab, et infotehnoloogiasektori kasv ja innovatsioon aeglustub. Ainsaks valikuks jääb välismaise tööjõu senisest suurem Eestisse lubamine. Need inimesed pole odav tööjõud, vaid kõrgelt kvalifitseeritud ja kõrgepalgalised spetsialistid, kelle töötasuga kaasneb ka oluline laekumine riigieelarvesse."

Laane lisab, et Skype’i Tallinna-kontoris, Euroopa suurimas Microsofti arenduskeskuses, on juba praegu viiendik töötajaid välismaalased. "Hirm, et „meie töökohad” ära võetakse, on alusetu – need töökohad jäävad muidu lihtsalt täitmata, sest vabu kohti on rohkem kui potentsiaalseid töötajaid. Teisalt on välismaalaste jaoks küsitav ka Eesti atraktiivsus töökohana – kui kaasa kolib pere, siis mida hakkab tegema elukaaslane ja millisesse kooli või lasteaeda panna laps? Probleem on suurem kui ainult töölubade seadus," märkis Laane.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755