Autor: Ave Lepik • 22. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa: Teenusevahendaja tegutses klientide nõusolekuta

Sideteenuse vahendaja Profex Sideteenused OÜ algatas oma klientide ülemineku Elisa võrgust EMTsse, millega Elisa aga ei nõustunud. Nüüd menetleb vaidlust Tehnilise Järelevalve Amet.

Elisa selgitab oma vastulauses, et Profex Sideteenused OÜ on sideteenuste osutaja, kes on alates 2006. aastast vahendanud Elisa sideteenuseid paarile tuhandele eraklientidest lõppkasutajatele ja mitmetele äriklientidele.

"Profex Sideteenused OÜ algatas numbriliikuvuse ilma lõppkasutajate nõusolekut küsimata. Seetõttu on Elisa hetkel peatanud Profex Sideteenused OÜ algatatud numbriliikuvuse ning saatnud märgukirja Tarbijakaitseametisse ja Tehnilise Järelevalve Ametisse Profex Sideteenused OÜ tegevuse suhtes järelvalvemenetluse algatamiseks," ütles Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski.

Raiski kinnitusel on Profexi sideteenuste lõppkasutajad viimastel päevadel massiliselt pöördunud Elisa poole, küsides selgitusi oma õiguste kohta, kuidas valida sideteenuste osutaja numbrit säilitades. Elektroonilise side seadusest tulenevalt on lõppkasutajal õigus valida sideteenuste osutaja, säilitades oma number.

Elisa ootab asja menetlevate ametite seisukohta ja loodab, et see lähtub lõppkasutaja huvidest ning tegutseb vastavalt sellele otsusele.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755