Autor: Indrek Kald • 22. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-hulgimüüja käive kasvanud tänavu 38%

Baltimaade ühe suurema arvutikomponentide ja tarkvara hulgimüüja ACME Eesti esinduse riist- ja tarkvara müük kasvas viimase üheksa kuu jooksul 38 protsenti võrreldes sama perioodiga mullu.

"Viimase üheksa kuu jooksul on ettevõtte käive kasvanud muljetavaldavalt, mis annab alust kinnitada, et oleme saavutamas oma eesmärki pürgida ärisektori juhtivaks IT-ettevõtteks," lausus ACME Eesti esindaja Acme Arvutikomponendid müügidirektor Kaido Pähn.

Tema sõnul on tänavu nõudlus ärisegmendi toodetele nagu näiteks lauaarvutid, serverid, andmete salvestus- ja operatisoonisüsteemid oluliselt suurenenud, mis on kaasa toonud käibe kasvu. "Märgatavalt suurenes käive just Baltimaades, kus see jõudis isegi peaaegu kriisieelsele müügitasemel," lisas Pähn.

ACME on müünud tänavu Baltimaades ligi 30% rohkem sülearvuteid kui mullu samal perioodil. Vastavalt GfK Retail and Technology andmetele müüdi Leedus, Lätis ja Eestis üldse kokku 256 000 sülearvutit, millest populaarseimad on ASUS ja Dell.

Kokku suutis ACME selle aasta kolme kvartali jooksul oma käivet tõsta 30%, jõudes saja miljoni euroni.

Ettevõte asutati 1998. aastal ja on tänaseks Baltimaade üks suuremaid arvutikomponentide ja tarkvara hulgimüüjaid, mille äritegevus hõlmab Eestit, Lätit, Leedut, Kaliningradi oblastit, Valgevenet, Gruusiat ja Armeeniat. ACME esindab rohkem kui 200 erinevat tarnijat ja kaubamärki, millega teenindatakse rohkem kui 2500 kliendi seitsmes riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755