LHV pensionifondid investeerisid Nortalisse

LHV Pensionifondid XL, L ja M omandasid 8,5%lise osaluse Baltikumi suurimas IT-ettevõttes Nortal.

„Hindame Nortali panust Eesti IT sektori arengusse ning ekspordi suurendamisse, samuti Nortali ambitsiooni kasvada börsivalmis ettevõtteks,“ kommenteeris investeeringut pensionifondide fondijuht Andres Viisemann.

Nortali juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul on LHV väga soliidne investor. „Pensionifondidele seatavad ranged nõuded näitavad seda, et me oleme ettevõttena jõudnud tasemele, kus me oleme piisavalt stabiilne ja läbipaistev, et sellest latist üle hüpata. Lubame omalt poolt anda parima, et tulevaste pensionäride pensionipõlv mööduks võimalikult muretult.“

LHV juures kogub teise samba pensioni üle 104 tuhande inimese ehk iga kuues kogumispensioniga liitunu. LHV pensionifondid on Eestisse investeerinud 21% oma varadest ehk 49 miljonit eurot.

Nortal loob peamiselt rätsepatööna tehtud lahendusi era- ja avaliku sektori klientidele Eestis, Leedus, Põhjamaades, Venemaal, Pärsia lahe riikides, Aafrikas ja mujal. Nortali ligi 700 töötajast pooled töötavad Eesti kontorites Tallinnas ja Tartus. Üle 75% ettevõtte käibest tuleb väljastpoolt Eestit.

Osale arutelus

  • Marek Mühlberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara