Autor: Rivo Sarapik • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma Londonis seksikamate tipus

Eesti idufirma, Skype'i esimese töötaja Taavet Hinrikuse ja Kristo Vaarmanni loodud pankadest soodsamaid rahaülekandeid võimaldav Transferwise valiti Londonis oma valla üheks olulisemaks.

Ajakiri "London loves business" reastas 20 Londonis tegutsevat, seniseid äri alustalasid uuristavat idufirmat. Mitte kõik idufirmad ei saa meedialt sellist tähelepanu, mida nad on välja teeninud, kirjutas artikli autor Gabriella Griffith. "Londoni tehnoloogiasektori idufirmandus on üsna seksikas," lisas ta.

Finantsvalla arendused ehk fintech-sektor on tema sõnul Londonis hiigelsuur, ulatudes ligi kahe miljardi USA dollari ehk 1,3 miljardi euroni.

"On lihtsalt mõistetav, miks. Meie maailmaklassi kuuluv finantssektor nõuab uuendusi ja raputusi, mida idufirmad pakuvad," kirjutas Griffith. "Nende tooted on B2B, mistõttu ei teeni nad meedialt ei tähelepanu ega imetlust."

Nii reastaski väljaanne 20 olulisemat fintech idufirmat. Pingerea võitis TransferWise.

Esikolmikusse jõudsid veel hinnalise vara (ehted, kunst, klassikalised autod jms) vastu lühiajalisi laene pakkuv Borro ja idufirmadele endi investoritele raha välja meelitamiseks tutvustusplatvormi pakkuv Crowdcube.

TransferWise on tänavu teistelegi väljaannetele silma jäänud – ettevõtet on sel aastal esile tõstnud mainekas trendide ajakiri Wired, samuti Financial Times.

2011. aasta jaanuaris lõid Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann Londonis idufirma TransferWise, mis võimaldab inimestel ja ettevõtetel liigutada kiirelt ja soodsalt raha erinevate riikide ja valuutade vahel. TransferWise töötab kui vahendaja, mille abiga saavad inimesed luua endale kasutajakonto ning teha selle kaudu rahaülekandeid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755