Autor: Indrek Kald • 27. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Passi ja ID-kaardi saamiseks võib nüüd aja broneerida

Tänasest saab dokumendi taotlemiseks või kättesaamiseks politsei kodulehel sobiva aja broneerida.

Lisaks passi või ID-kaardi taotlemisele saab broneerida ka elamis- või tööluba ning kodakondsust.

Politsei- ja piirivalveameti kodakondsus- ja migratsiooniosakonna teeninduskeskuse juhataja Tatjana Portnova sõnul kulub aja broneerimiseks paar minutit. "Tegime võimalikult lihtsa ja kasutajasõbraliku lahenduse. Sama mugavalt ja kiiresti peaks sujuma broneeringuga kliendi jaoks meie teeninduste külastamine. Oluline on järgida broneerimissüsteemi juhiseid," ütles ta.

Aja broneerimise järel saab klient teate, mille võib arvutisse alla laadida, välja printida või vajadusel saata enda e-posti aadressile. Teade tuleb teenindusse kaasa võtta või sellel olev numbrikood meelde jätta. Teenindustes olevates järjekorrapultide menüüst tuleb valida "broneeritud aeg" ja seejärel sisestada numbrikood või skaneerida QR-kood, mis asub teate parempoolses nurgas.

Uue broneerimissüsteemi testperiood kestab aasta lõpuni. Testi jooksul pole broneerimist võimalik kasutada Valga, Võru, Haapsalu, Kuressaare ja Kärdla teenindustes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755