Autor: Raivo Sormunen • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päev börsil: TeliaSonera sidusfirma tänasest börsil

Venemaa suuruselt teine mobiiloperaator ja ühtlasi TeliaSonera sidusfirma Megafon korraldas eile aktsiate avaliku esmaemissiooni ja noteerib tänasest oma aktsiad nii Londoni kui Moskva börsil.

Asjasse pühendatud allikate väitel märgiti emissioon investorite poolt üle, kuid aktsiaid müüdi pakkumise 20-25 dollarise hinnavahemiku alumise äärega (20 dollariga).

Samas võib vähemalt 1,7 miljardi dollarini ulatunud IPOt pidada õnnestunuks, sest oktoobris lükkas Megafon aktsiaemissiooni edasi ning see võis tekitada investorites juba mõningast ebakindlust, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

„20 dollarine hind on adekvaatne ning on võrdväärne umbes MTS-ga (Vene suurima mobiiltelefonioperaator Mobile Telesystems-iga),“ ütles Deutsche Banki analüütik Igor Semenov, lisades, et sellisel hinnatasemel ulatub mobiiloperaatori EV/EBITDA suhtarv 2013. aasta kasumiprognoosi baasil 4,2ni (MTS vastav näitaja 4,3).

Megafoni poliitika näeb ette, et investoritele hakatakse maksma dividendideks 50% kasumist või 70% vabast rahavoost.

Ettevõtte suuromanik Alisher Usmanov on kinnitanud, et säilitab telekomifirmas 50% osaluse ning TeliaSonera on lubanud jätta enda kontrolli alla vähemalt 25% aktsiatest.

Eesti Telekomi suuromaniku TeliaSonera juhatuse esimees Lars Nyberg lubas ettevõtte andmeil osta IPOst ka 2 miljoni dollari eest Megafoni aktsiaid.

Aasia börse kajastav MSCI Asia Pacific index on täna langenud 0,5%. Põhjusena tuuakse välja USAs visalt edenevad eelarvekõnelused.

Eile märkis Senati demokraatide liider Harry Reid, et ta on pettunud selles, kuivõrd aeglaselt Kongress arutab eelarvekõnelusi, mis kätkevad endas 607 miljardi dollari ulatuses maksutõuse ja kulutuste kokkutõmbamist.

Euroopa juhtivate börside futuurid näitavad, et aktsiaturud alustavad päeva 0,2-0,3% langusega.

Täna avaldavad oma kvartalitulemused meile tuntumatest nimedest Trigon Agri ja Raiffeisen Bank.

Makromajanduse poole pealt on täna Euroopas ehk olulisemad Saksa oktoobrikuu inflatsiooninumbrid.

Rootsi Keskpank avaldab täna ka finantsstabiilsuse raporti.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755