Autor: Laura Mallene • 6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple suretab vaikselt iPhone’i

Selle aasta veebruaris ületas Apple’i iPhone’ide äri kogu Microsofti oma. iPhone'i tulu jõudis 25 miljardini, kogu Microsofti oma 20 miljardi dollarini.

Alates veebruarist on iPhone’i äri veelgi kasvanud, suurendades vahet veelgi, kirjutab businessinsider.

See on hämmastav saavutus. Veelgi hämmastavam on see, et Apple töötab tehnoloogia kallal, mis eduka arengu järel iPhone’i äri hävitab.

Erinevalt teistest ettevõtetest on Apple’il võime ennustada ette, millised seadmed õõnestavad nende oma seadmete müüki ja siis ehitada need seadmed paremaks kui keegi teine.

Parim näide on iPad, mis häirib Apple’i Macide müüki.

Apple’i analüütik Gebe Munster rääkis eelmisel nädalal Apple’i kombest süüa välja omaenda äri ja ennustas, et Apple jätkab seda. Ta märkis, et Apple töötab kantavate arvutite, 3D printerite ja automatiseeritud tehnoloogia kallal.

Nagu Google ja Microsoft, arendab ka Apple arvutiseeritud prille. See on seade, mis tõenäoliselt lõpetab nutitelefonide ajastu.

See sobitub aga hästi mustrisse, kus arvutid on muutumas väiksemaks ja tulemas meie nägudele lähemale. Esmalt olid arvutid suurtes ruumides, seejärel laudadel. Siis jõudsid arvutid sülle ja nüüd on need meie pihkudes. Järgmisena jõuab arvuti tõenäoliselt näkku.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755