Autor: Ken Rohelaan • 6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inteli juht ootab firmasisest mantlipärijat

Uue aasta mais Inteli tegevjuhi kohalt taanduv Paul Otellini ootab enda asendajaks ettevõttesisest kandidaati, vahendas Bloomberg.

"See pole minu otsustada, aga minu hinnangul on see kõige tõenäolisem tulemus," ütles Otellini eilsel Sanford C. Bernsteini konverentsil. "Ma olen väga rahul firmasiseste kandidaatidega."

Intel teatas 19. novembril Otellini erruminekust ja samal päeval edutas firma tootmisjuhi Brian Krzanichi, finantsjuhi Stacy Smithi ja tarkvarajuhi Renee Jamesi juhtivatele asepresidendi positsioonidele. Taoline muudatus teeb kolmest juhtivtöötajast peamised kandidaadid, sest Intel pole kunagi varem toonud isikut nii kõrgele ametikohale väljastpoolt ettevõtet.

Kui Otellini juhtimisel on Intel suutnud personaalarvutiprotsessorite äris kõik konkurendid seljatada, siis mobiiltelefonidele ja tahvelarvutitele toodetavate kiipide valdkonnas pole firma suutnud liidriohje haarata. Kuna kasvav hulk kasutajaid eelistab võrku pääsemiseks nutitelefone ja tahvelarvuteid, ähvardavad uuemad lahendused personaalarvutite turgu.

"Ma ei oota meie strateegia muutumist," sõnas Otellini. "Minu hinnangul on nõukogu praeguse strateegiaga väga rahul. Eeldades, et meie (uue juhi) valik jääb firmasiseseks, peaks ka juhatus olema samas seisus."

Otellini sõnul võtaks firmast väljastpoolt toodud inimesel kaks aastat Inteli süsteemidest ja kultuurist arusaamiseks, olenemata isiku andekusest.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq tõusis kohaliku aja järgi kell 12:05 (Eestis kell 19:05) Inteli aktsia 1,64%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 20,30%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755